Een observatie vanachter de geraniums

Hier ga ik dus van over mijn nek! 

Een interview uit de Gelderlander via Nu.nl, over hoe supermarkten hun personeelstekort denken op te kunnen lossen. Ik citeer: ‘Jongeren hebben de banen in deze tijd voor het uitkiezen”, legt Ben Rosier, hr-manager van twee Albert Heijn-filialen, uit. “Daarom hebben we ervoor gekozen het anders te doen. We hebben gekeken waar er nog ruimte op de arbeidsmarkt zit. Daarop besloten we om de opa’s, oma’s en pensionado’s te benaderen, om te vragen of er animo is om een paar uurtjes in de week te werken.

Het is een mes dat aan twee kanten snijdt, vervolgt Rosier. “Het zorgt ervoor dat ouderen weer iets omhanden hebben en dat ze in de winkel sociale contacten kunnen opdoen. Ze kunnen lekker bezig zijn en komen weer onder de mensen.’ Einde citaat.

Ben heeft kennelijk een haarscherp beeld van zijn ouder wordende medemens en hun behoeften: opa’s, oma’s en overige pensionado’s. Contactarme hulpbehoevenden die een dagbesteding nog hebben. 

Nou, ik laat deze uitnodiging aan me voorbijgaan, Ben. De geraniums bloeien nog.

Hier vind je de volledige tekst.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s