OVER ETEN

Als het over koken en eten gaat, heb ik het altijd over ‘wij’. Want koken en eten staat centraal in het leven van mijzelf én mijn lief. We houden van het goede leven. Het is voor ons een sport om onze bourgondische leefstijl in balans brengen met een gezonde voeding. Om dat streven kracht bij te zetten, heb ik ook een opleiding tot voedingsdeskundige afgerond.

Ik ben groot fan van de voedselpyramide van Dr. Joel Fuhrman als basis voor mijn menu. Deze pyramide is de leidraad voor mijn dagelijkse menu. Groente, groente en nog eens groente, dat is de basis. Lees zijn boek ‘Eat to live‘. Zoals gewoonlijk een opgeblazen Amerikaanse toon maar daar moet je doorheen prikken. Hier vind je een gedetailleerde afbeelding.

Zelf bedacht of goed gevonden, dat is mij om het even. Vaak is het een beetje van mezelf en een beetjes van een ander. Ik probeer zoveel mogelijk geraffineerde voeding te vermijden (geen pakjes en zakjes), weinig vlees te eten en als ik het eet, het liefst van een dier ‘waarvan ik de naam wist’. Dat hoeft natuurlijk niet letterlijk zo te zijn, maar je weet wat ik bedoel…

Wat ik vooral geleerd heb in al die jaren koken: hoe vaker je kookt, hoe minder je nodig hebt om iets lekkers op tafel te zetten, zowel aan ingrediënten als aan tijd. En als ik wel tijd heb ga ik graag los op experimenten met nieuwe of het verbouwen van bestaande recepten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s